Борова під окупацією: брак хліба, захмарні ціни та неможливість евакуації

З Борівської громади Харківської області, яка вже кілька тижнів перебуває під російською окупацією, передають про брак продуктів харчування, зокрема, хліба, ліків та готівкових грошей.

Про це Харків Times повідомили у Борівській селищній раді.

«Як і раніше, в громаді немає електроенергії, водопостачання, мобільного зв’язку, інтернету. Є значна нестача готівкових грошей та продуктів харчування й ліків. У деяких населених пунктах відсутнє також газопостачання», – йдеться у повідомленні.

У дуже обмеженій кількості до громади завозять хліб, багатьом мешканцям його не вистачає. Ціни на продукти харчування, які поки що є у магазинах, значно вищі, ніж на українській території.

«Останнім часом з’являються повідомлення від «перевізників», які пропонують послугу з евакуації населення з окупованих територій. За свою послугу вони просять оплату наперед на банківську карту. Такі пропозиції мають усі ознаки шахрайства», – повідомляють з Борової.

Між тим, реальні перевізники з Куп’янська наразі вважають евакуацію з окупованої Борівської громади на території, підконтрольні Україні, неможливою. Тож громадян просять не вірити шахраям та бути обережними.

Як повідомляв Харків Times, у Борівській громаді, яка з 16 квітня знаходиться під окупацією, ворог спаплюжив дитячі садочки та розгромив Палац культури.