Спортивне видання назвало тих, хто вбив “Металіст”

Бізнесмен Сергій Курченко разом з колишнім головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним, який підтримував його, в очах футбольної громадськості міста досьогодні є вбивцями великого футболу в Харкові.

Про це пише спортивне видання matchday.ua.

“Чемпіонство – наша головна мета у внутрішніх змаганнях. Ми розуміємо, що це лише початок великого шляху” Металіста “- ці слова Сергія Курченко датовані груднем 2013 року, а вже наступної осені” Металіст “чекав гучний провал в Лізі Європи – шість поразок в шести матчах з командами калібру “Локерена” і “Легії”. Те, що уболівальникам харківського клубу могло наснитися тільки в кошмарному сні, вони побачили в реальності.

Побіжний нині екс-президент харківського клубу не соромився гучних слів, але вболівальники завжди ставилися до його висловлювань скептично по одній простій причині – вони завжди розходилися зі справами.

Рівно як і до слів на той час голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, який запевняв громадськість в наступному: “Сергій Курченко, який зробив заяву про розвиток команди на офіційному сайті ФК” Металіст “, виклав своє бачення майбутнього” Металіста “, який напевно зробить все з того, що він сказав, в тому числі доведе до логічного завершення придбання стадіону “Металіст”.

В результаті і Курченко, і Добкін в очах футбольної громадськості Харкова є вбивцями великого футболу в місті. Відсутність топової команди і гучних перемог в єврокубках, зруйнована інфраструктура і порожні трибуни на другорозрядних змаганнях – ось та спадщина, що залишили Сергій Курченко разом з підтримуючим його Михайлом Добкіним для харків’ян.

Як повідомляв Харків Times, в лютому секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив про швидке відродження ФК «Металіст» за підтримки Олександра Ярославського. За словами чиновника, домовленості на цей рахунок вже досягнуті.

Депутати Харківської обласної ради домовилися про передачу частини стадіону «Металіст», що належить області, у власність міста. Питання про передачу у власність Харкова частини стадіону «Металіст», що знаходиться у спільній власності громад області, на своїй сесії 11 березня підняв голова облради Артур Товмасян. Депутати облради його підтримали.

Харківська міська рада планує звернутися до Харківської обласної державної адміністрації з ініціативою-пропозицією про безкоштовну передачу з державної до комунальної власності майна ФК «Металіст».