Суд дозволив вийти з СІЗО підозрюваному в ДТП на проспекті Науки під заставу в 10,5 млн гривень

9 листопада в Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід для 22-річного іноземця, водія автомобіля Volkswagen, який на проспекті Науки збив пішоходів, що стояли на острівці безпеки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі суду.

Згідно з рішенням суду, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави 10 млн 510 тис. грн.

“Суддею Київського районного суду м.Харкова Садовським К.С. 9 листопада 2020 року розглянуто клопотання слідчого відділу розслідувань злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Харківській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Хенді Алі, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України за фактом резонансного ДТП, яке відбулося 7 листопада 2020 року в центрі м.Харкова. Відносно підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів до 5 січня 2021 включно з визначенням суми застави у розмірі 10 510 000 грн.”, – йдеться в повідомленні.

Таким чином, суд частково задовольнив клопотання прокуратури, яка просила відправити підозрюваного під варту терміном на 60 днів без права внесення застави. Захист наполягав на домашньому арешті.

На судовому засіданні підозрюваний свою провину визнав. Він розповів, що його Volkswagen не впорався з керуванням і «вилетів» на острівець безпеки після удару іншого автомобіля.

За фактом ДТП водієві, за даними прокуратури, громадянину Єгипту, повідомили про підозру за ч 2. ст 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає від трьох до восьми років тюремного ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв Харків Times, 7 листопада близько 16:00 в центрі Харкова сталася страшна аварія. Автомобіль на великій швидкості вдарився об бордюр острівця безпеки та збив чотирьох людей, що чекали на зелений сигнал світлофора.

В результаті аварії три людини, серед яких – дев’ятирічний хлопчик, з травмами різного ступеня тяжкості доставлені до лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Станом на 11:00 9 листопада хлопчик та 50-річн жінка, яка через травми, отримані в ДТП, впала в кому, знаходяться в реанімації.

Поліція затримала водія, який спровокував ДТП в центрі Харкова і просить свідків допомогти в розслідуванні обставин трагедії.

За інформацією заступника міністра МВС Антона Геращенко, винуватця ДТП в центрі Харкова кілька місяців тому затримували за хуліганство.