Кабмін продовжив карантин до листопада та закрив в’їзд іноземцям

Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин на два місяці до 31 жовтня та закрив в’їзд іноземцям майже до кінця вересня. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 26 серпня

Про це Харків Times дізнався з онлайн-трансляції засідання Кабміну.

Під час засідання міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що водночас з продовженням дії карантину уряд посилює обмежувальні заходи За його словами, це викликано збільшенням кількості хворих і причинами, через які росте захворюванысть на коронавірус.

“Ми бачимо, за рахунок епідемічних розслідувань, чому відбувається таке зростання (захворюваності — ред.). Пропонується посилити обмежувальні заходи у регіонах, в яких встановлений рівень епідемічної небезпеки, а саме, заборонивши проведення дискотек, роботу розважальних заходів, нічних клубів, відділів громадського харчування з організацією дозвілля. Крім того, ми відпрацювали з Міністерством культури заборону проведення концертів, крім тих, які проводяться закладами культури і для яких концерти протягом останнього року є основним видом діяльності”, — сказав міністр охорони Максим Степанов.

Він додав, що органам місцевого самоврядування буде надано доступ до додатку “Дій вдома” для контролю осіб, які мають бути на самоізоляції та/або порушили правила карантину.

Також уряд закрив в’їзд в Україну з 29 серпня до 28 вересня для іноземців, крім тих, хто має дозволи на проживання в Україні, прямує з транзитною метою і має документи, щоб виїхати протягом двох діб, їдуть з навчальною метою, є дипломатами або членами їх сімей, визнані біженцями, є військовими Збройних сил України, членами спрортивних команд, міжнародних і гуманітарних місій, відповідних екіпажів або є членами їх сімей, діячами культури, що прибувають за запрошенням тощо.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що окремі питання щодо в’їзду іноземних громадян буде регулювати голова митниці, наприклад, у разі звернень громадян Білорусі. Крім того, 27 серпня комісія з питань техногенної безпеки розгляне заборону масових заходів в Умані в вересні, приїзд хасидів на традиційне паломництво на свято Рош га-Шана буде суттєво обмежено.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 26 серпня виявлено 7984 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 177 з яких – за минулу добу.

У Харківській області десяту добу поспіль зростає смертність серед пацієнтів з COVID-19.

20 серпня Харків перевели з жовтої до помаранчевої зони пандемії COVID-19. До помаранчевої зони потрапили також Богодухівський та Первомайський райони Харківської області.

З понеділка, 24 серпня в Харкові вводяться протиепідемічні заходи, встановлені для “помаранчевого” рівня епідемічної небезпеки.