Добровольцям ЗСУ громади Харківської області виплачують грошову допомогу

У Харківській області добровольці, які вступають до лав ЗСУ, отримають одноразову грошову виплату від громад.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації із посиланням на заступника начальника ХОВА Романа Семенуху.

«Така ініціатива спрямована на підтримку та заохочення громадян до вступу до ЗСУ і є важливим кроком для підтримки обороноздатності країни та національної безпеки. Наразі небайдужим жителям Харківщини, які виявили свідоме бажання вступити до війська, з боку органів місцевого самоврядування та державної влади здійснюються мотиваційні заходи у вигляді одноразових грошових виплат», – сказав Семенуха.

За його словами, у бюджети громад області закладені кошти у відповідні Програми на період 2024-2025 років, якими передбачена одноразова матеріальна допомога у розмірі від 10 до 50 тисяч гривень.

Семенуха також повідомив, що 17 квітня було вперше оформлено грошову допомогу жителю Наталинської громади Красноградського району, який у лютому підписав контракт із військовою частиною і наразі проходить службу в ЗСУ.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці 2023 року Харківська область прийняла «Комплексну Програму підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей», розраховану на 2024-2028 роки.