Правоохоронці викрили директора фірми, який привласнив майже 900 тис. гривень на відновлення гімназії у Харкові

Правоохоронці викрили 29-річного директора ТОВ, який привласнив 882 983 гривень на відновлення гімназії у Харкові.

Про це Харків Times повідомили речник Управління Служби безпеки України Харківської області Владислав Абдула, а також прес-служби обласної прокуратури та Нацполіції області.

За даними слідства, у вересні 2022 року одна з харківських будівельних фірм заключила договір на капітальний ремонт гімназії, яка постраждала внаслідок збройної російської агресії навесні того ж року. Для цього з місцевого бюджету було виділено майже 2,5 млн грн.

«Директор ТОВ-підрядника, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо їхніх обсягів та вартості. Так, він зазначив роботи, які взагалі не проводились, зокрема розбирання покриттів покрівлі та улаштування цементної вирівнювальної стяжки, а також завищив вартість встановлених сталевих опалювальних радіаторів», – йдеться у повідомленні прокуратури.

31 січня чоловіку повідомлено про підозру за ч.5 ст.191 (заволодіння майном службовою особою) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Також встановлюється повне коло осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури.

Дані щодо укладання договору, про який йдеться у повідомленнях правоохоронців, відсутні у системі Prozorro.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці Харківської області підозрюють директора будівельного ТОВ у зловживанні службовим становищем та службовій підробці, що дозволило йому заволодіти майже 4,3 млн бюджетних коштів під час ремонту автодороги загального користування державного значення Дергачі – Козача Лопань.