На Харківщині підрядника підозрюють у привласненні 4 мільйонів на ремонті дороги

Правоохоронці Харківської області підозрюють директора будівельного ТОВ у зловживанні службовим становищем та службовій підробці, що дозволило йому заволодіти майже 4,3 млн бюджетних коштів під час ремонту автодороги загального користування державного значення Т-21-17 Дергачі-Козача Лопань-/М-20.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Після проведення ремонту директор підрядного підприємства склав і підписав акти виконаних робіт «із завідомо неправдивими відомостями», значно завищивши обсяги і вартість. Зокрема, він збільшив на папері об’єми перевезеного асфальтогранулята самоскидами, кількість асфальтобетонної суміші для влаштування вирівнюючого шару та завищив обсяг виконаних робіт з влаштування горизонтальної дорожньої розмітки.

«На підставі завідомо неправдивого документа, складеного і підписаного підозрюваним, на рахунок підприємства-підрядника безпідставно перераховано майже 4,3 млн гривень бюджетних коштів, чим завдано збитків державним інтересам», – зазначили у прокуратурі.

На жаль, наразі підозрюваний переховується від слідства, тому про підозру йому оголосили заочно. Правоохоронці також шукають можливих спільників директора, встановлюючи «повне коло осіб, причетних до вказаної оборудки із заволодіння бюджетними коштами».

Як повідомляв Харків Times, напочатку лютого працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії з Нацполіцією завершили досудове розслідування стосовно колишнього керівника одного із харківських ізоляторів тимчасового тримання та шести його підлеглих, які майже за два роки привласнили понад 2 млн грн державних коштів.

Харківські правоохоронці підозрюють 50-річну сільську голову однієї з громад Красноградського району, підозрювану в держзраді, ще й у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні, здійсненому за попередньою змовою групою осіб.