Харків пам’ятатиме тебе, Олеже

Вчора, 17 листопада у Німеччині від важкої тривалої хвороби помер відомий харківський волонтер, бард, один з засновників легендарної Оперативно-рятувальної служби Олег Риженко.

Про це Харків Times повідомили друзі Олега.

Навкруг Олега завжди гуртувалися люди. І тоді, коли у 70-х під Харковом заспівав фестиваль авторської пісні «Есхар», і коли у 1988 році харківські альпіністи зірвалися на допомогу Арменії після жахливого землетрусу, і після того – коли Олег із друзями створили першу Оперативно-рятувальну службу у тоді ще радянському союзі. А потім була Криївка – і місце, куди будь-хто з друзів міг коли завгодно приїхати у будь-який час, і «Криївка» в інтернеті, де співали разом і слухали разом бардівську пісню. А з початком українсько-російської війни Олег з головою занурився у волонтерську допомогу фронту, зокрема, харківській 92-й бригаді, та знов гуртував людей навколо цієї справи, навколо себе.

Останній допис на його сторінці у Facebook – саме про це, про черговий збір на бензогенератор та зв’язок для військових… І зовсім небагато про себе – «стало гірше… будемо боротися альтернативними методами… від лікарів прогнози невтішні…», та то все таке, от хлопцям на фронті треба, «машинки ремонтуються, посилки до шпиталів їдуть», а свою пенсію вже віддав… Після цього – вже тільки кілька об’яв про бардівські онлайн-концерти…

Лети вільно у свої засвіти, друже. Ми тебе пам’ятатимемо.

Харків Times висловлює найщиріші співчуття усім друзям та близьким Олега Риженка.

Олег Риженко/Facebook