Світоліна повернула собі статус першої ракетки України

Харківська тенісистка Еліна Світоліна подолала ще 49 сходинок у світовому рейтингу WTA і обійняла там 27 місце. Це найкращий результат серед українських тенісисток.

Про це Харків Times довідався з оновленого рейтингу жіночої тенісної асоціації.

Світоліна успішно здолала п’ять раундів цьогорічного Вімблдону. На шляху до півфіналу турніру Еліна перемогла чемпіонку Ролан Гаррос тенісистку з Польщі Ігу Швьонтек (№ 1 WTA).

Світоліна не подавалася до основної та резервної заявок Вімблдону. Півфіналістка 2019 року вже у червні отримала від організаторів вайлкард — пряму путівку до основної частини на запрошення самого турніру.

В оновленому рейтингу Світоліна випередила українку Ангеліну Калініну – тенісистки йдуть поруч на 27-й та 28-й позиції відповідно. При цьому Еліна завдяки Вімблдону відіграла 49 позицій, а Ангеліна втратила дві – припинила виступи на турнірі у другому колі.

Титул першої ракетки України Світоліна втратила рік тому. Через вагітність та народження дитини Еліна не грала рік, повернувшись на корт лише у квітні 2023 року.

Повернути собі статус першої ракетки України Світоліна змогла після того, як відіграла понад 1300 позицій у світовому рейтингу.

Як повідомляв Харків Timesна Вімблдоні Еліна Світоліна перемогла: двох тенісисток з США Вінус Вільямс, та Софію Кенін, суперницю з Бельгії Елізе Мертенс, білоруску Вікторію Азаренка та першу ракетку світу Ігу Швьонтек.

13 липня Світоліна у півфіналі Вімблдону програла тенісистці з Чехії Маркеті Вондроушовій і покинула турнір. У фіналі Вондроушова обіграла Онс Жабер із Тунісу і стала чемпіонкою Вімблдону -2023.