Суд заборонив Партію регіонів

Восьмий апеляційний адміністративний суд виніс рішення про заборону діяльності Партії регіонів та постановив націоналізувати її активи.

Про це Харків Times довідався з повідомлення з Сліжби безпеки України.

“Представники «Партії регіонів» ще до початку повномасштабного вторгнення активно підтримували кремлівський режим та публічно виправдовували захоплення частини сходу України. Деякі із членів цієї політичної сили наразі переховується від правосуддя на території росії.”, – йдеться в повідомленні.

СБУ та ДБР надали докази злочинної діяльності представників партії президента-втікача Віктора Януковича. Зокрема, ДБР надало матеріали щодо протиправних дій керівництва Партії регіонів під час підписання та ратифікації так званих Харківських угод, а також злочинів вчинених ними під час подій Революції Гідності.

За рішенням суду у державну власність передадуть всі активи забороненої партії та її структурних підрозділів в різних областях України. Наразі експерти встановлюють вартість цього майна.

Раніше в Україні в судовому порядку було заборонено низку проросійських партій, серед яких: партія шарія, ОПЗЖ, партія євгена мураєва “наші”.

Як повідомляв Харків Times, 14 червня восьмий апеляційний суд Львова прийняв рішення про заборону діяльності партії «Наші», заснованої колишнім харківським нардепом Євгенієм Мураєвим.

16 червня восьмий апеляційний суд Львова прийняв рішення про заборону діяльності “Партії Шарія”, формальним лідером якої є проросійський блогер Анатолій Шарій, що мешкає в Іспанії.

20 червня суд заборонив діяльність політичної партії «Опозиційна платформа – За життя».