Суд заборонив ОПЗЖ

Сьогодні, 20 червня, Восьмий апеляційний адмінсуд Львова заборонив діяльність політичної партії «Опозиційна платформа – За життя».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Міністерства юстиції України.

“Відтак, все майно, кошти та інші активи цієї партії суд постановив передати у власність держави. Це стосується й обласних, міських і районних організацій вказаної політичної партії, а також первинних осередків та інших структурних утворень”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією аналітика Руху ЧЕСНО Олексія Роговика, розгляд справи тривав близько шести годин. Це найдовше засідання з-поміж усіх інших, що стосувалися заборони діяльності партій.

“Перша частина засідання почалася ще у минулий четвер, але тоді розглянути справу та прийняти рішення не встигли та оголосили перерву до понеділка. Також це перша партія, яка захищається й бере участь у розгляді справи. За інформацією представниці Мін’юсту, представник від ОПЗЖ брав участь у засіданні через відеоконференцію”, – зазначили в ЧЕСНО.

У представників ОПЗЖ є 20 днів для оскарження цього рішення у Верховному суді.

ОПЗЖ – це вже 11 партія, діяльність якої заборонено в судовому порядку. Разом з тим, це єдина парламентська партія із справді значним представництвом у місцевих радах.

ОПЗЖ бере початок з 1999 року. Вона була створена під назвою “Всеукраїнське обʼєднання центр”. За час існування політсила двічі змінювала назву і чотири рази брала участь у парламентських виборах.

Назва ОПЗЖ чинна з 2018 року, коли до очолюваної на той час Рабіновичем партії “За життя” вступив Медведчук. Потім він зайняв місце голови політради замісать Мураєва.

Перший голова партії Віктор Головко зараз є членом політради, але на виборах 2019 року мандат не отримав. Зараз уповноваженими особами партії “Опозиційна платформа — За життя” вказані нардепи Вадим Рабінович, Віктор Медведчук (підозрюється в держзраді) та Юрій Бойко.

Як повідомляв Харків Times, 14 червня восьмий апеляційний суд Львова прийняв рішення про заборону діяльності партії «Наші», заснованої колишнім харківським нардепом Євгенієм Мураєвим.

16 червня восьмий апеляційний суд Львова прийняв рішення про заборону діяльності “Партії Шарія”, формальним лідером якої є проросійський блогер Анатолій Шарій, що мешкає в Іспанії.