У Харкові відкриють фотовиставку, присвячену загиблим спортсменам

24 лютого на ст. м. «Університет» Харківського метрополітену відкриється виставка фотопроєкту «Янголи спорту».

Про це Харків Times повідомили у Харківській міськраді.

За інформацією організаторів, на виставці будуть представлені світлини майже сотні спортсменів з усієї країни, чиє життя обірвалося через повномасштабну війну. Відвідувачі почують історії про загиблих тренерів, чемпіонів світу та Європи, ветеранів спорту.

Виставка триватиме до 9 березня.

Понад 200 українських спортсменів загинуло внаслідок повномасштабної агресії рф проти України.

Такі цифри озвучив на засіданні уряду 7 лютого прем’єр-міністр Денис Шмигаль, коментуючи участь спортсменів Білорусі та росії на Олімпіаді в Парижі. Очільник українського уряду впевнений, що в питанні допуску росії до Олімпіади не може бути нейтральності.

“За час війни загинуло понад 200 українських спортсменів і тренерів, понад 120 спортивних об’єктів були зруйновані ворожими ракетами й артилерією, понад 300 спортивних шкіл припинили існування, 150 тис. спортсменів не мають умов для тренування. Це більш ніж достатній аргумент, аби спортсмени з росії та білорусі не були допущені до жодного спортивного змагання і тим паче Олімпіади.”, – повідомив Денис Шмигаль.

Серед загиблих українських спортсменів є харків’яни. В одному бою, захищаючу рідну землю від рашистської навали, загинули харківські альпіністи Олександр Заколодний та Григорій Григор’єв, повідомлялється на сайті проекту “Янголи спорту”.

“Вони були друзями, обом було по 35. Разом тренувалися, змагалися та їздили в гори. У перші дні вторгнення разом добровільно пішли захищати українську землю, разом воювали та загинули поруч в одному бою.”, – розповіли організатори.

Під Бахмутом на Донеччині загинув 25-річний фігурист з Харкова Дмитро Шарпар.

“До того, як хлопець пішов захищати Україну від ворога, він входив до складу національної збірної України з фігурного катання. Він виступав у парі з Анастасією Побіженко, з якою у 2016 році у норвезькому Ліллехаммері посів десяте місце у парному катанні на юнацьких Олімпійських іграх. також вони були срібними призерами чемпіонату України.”, – повідомили “Янголи спорту”.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 24 червня російські ракети, випущені з білгородської області рф, влучили у будівлю Спортивного комплексу «Політехнік» НТУ «ХПІ» в центрі Харкова.