Енергетики знову просять харків’ян та мешканців Харківської області обмежити споживання електрики

«Харківобленерго» знову просить мешканців Харкова та області просто зараз максимально обмежити споживання електрики.

Про це Харків Times повідомила речниця АТ «Харківобленерго» Марина Шевченко.

«Ми вимушені знову просити вас про допомогу! Звертаємося, звичайно, до тих, в кого зараз є електрика, – прямо зараз вимкніть, будь ласка, енергоємні електроприлади: обігрівачі, бойлери, пральні машини, електрочайники, мікрохвильовки! Це допоможе уникнути ще більш масових відключень і скоротить час обмеження вже існуючих!» – йдеться у повідомленні.

Енергетики також повідомили, що в області зараз «введено графіки аварійних відключень через обмеження з боку «Укренерго». Повідомляється, що ситуація в Єдиній енергетичній системі «надзвичайно напружена».

Як повідомляли Харків Times читачі з різних районів Харкова, сьогодні, 28 листопада, мешканці багатьох будинків поза будь-якими графіками багато годин провели без електрики. Всі ми розуміємо, що винна в цьому росія з її обстрілами, що руйнують нашу інфраструктуру. Тож віримо у ЗСУ, віримо у наших мужніх енергетиків та тримаємо енергетичний фронт разом!

Як повідомляв Харків Times, станом на 10:00 28 листопада внаслідок стрімкого зростання дефіциту потужності застосовуються аварійні відключення електрики по всій території України.