27% дефіциту електрики: Укренерго вводить аварійні відключення по всій Україні

Станом на 10:00 28 листопада внаслідок стрімкого зростання дефіциту потужності застосовуються аварійні відключення електрики по всій території України.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення НЕК “Укренерго”.

“Причиною збільшення дефіциту потужності стали аварійні відключення блоків на кількох електростанціях. Водночас споживання продовжує зростати через погіршення погодних умов. Наразі дефіцит потужності складає 27%.”, – розповіли енергетики.

Дефіцит в енергосистемі та, відповідно, обсяги обмежень споживачів зменшаться, коли буде усунено причини аварійних відключень і блоки повернуться у роботу.

У компанії підкреслили, що контрольовані аварійні відключення дозволяють збалансувати енергосистему та запобігати аварійним ситуаціям у мережах.

Енергетики також нагадали, що загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок вже 7 хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі.

“Масштаби та складність пошкоджень дуже великі. Ремонти тривають цілодобово.”, – розповіли в “Укренерго”.

Як повідомляв Харків Times, у вихідні, 26-27 листопада на Харківщині поряд з плановими застосовувалися аварійні відключення електрики. У деяких районах Харкова споживачі понад сім годин були без світла. Вранці 26 листопада “Харківобленерго” звернулося до мешканців Харкова та Харківської області з наполегливим проханням: прямо зараз знизьте енергоспоживання до мінімуму.