Дитячого письменника Володимира Вакуленка рашисти вбили в Ізюмі

Стало відомо, що українського дитячого письменника та волонтера Володимира Вакуленка, якого від часів окупації Ізюмщини розшукували рідні та близькі, вбили рашисти. Його тіло знайдено у масовому захороненні на території Ізюму.

Про це Харків Times дізнався з розслідування Суспільного.

Володимир Вакуленко – дитячий письменник, поет і лауреат численних літературних премій, відомий волонтер – зник у березні в селі Капитолівка Ізюмського району області. Звідти його забрали п’ятеро окупантів 24 березня. Забрали в чому був – у старому светрі та капцях – коли він на таганці в саду готував їжу для свого сина. В хлопчика діагностований аутизм, від народження й до останнього страшного дня у березні Володимир із ним майже не розлучався.

Фото: Facebook / Wakulenko.k.wolodimir

 

«Після того, як українські війська звільнили окупований Ізюм, в місті виявили місце масового поховання. Станом на початок вересня, там знайшли понад чотири сотні тіл. Поховання проводила місцева ритуальна служба, вона ж вела журнал із даними про небіжчиків. Як з’ясували журналісти Суспільного, у цьому журналі, під номером 319 були вказані дані письменника», – повідомляє Суспільне.

Але з невідомих причин правоохоронці чомусь заперечували, що у цій могилі похований саме Володимир. Навіть 20 жовтня в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” речник прокуратури Харківщини зробив заяву про те, що під номером 319 вони «виявили тіло невідомої жінки».

«Однак розслідувачі Суспільного знайшли фото тіла під номером 319, зроблене перед похованням. На ньому — прострелені документи Володимира Вакуленка. Також — татуювання на руці, схоже на те, що мав письменник», – повідомляє Суспільне.

Крапку в цій страшній історії поставила ДНК-експертиза.

Фото: Суспільне

Як повідомляв Харків Times, 16 вересня в Ізюмі правоохоронці почали ексгумацію 450 похованих у лісосмузі тіл, які носять сліди насильницької смерті, а часом і тортур.

2 листопада, в Ізюмі на Харківщині розпочала роботу мобільна лабораторія для відбору ДНК-матеріалів у осіб, чиї родичі зникли безвісти або поховані на території району.