Меру Харкова призначили штраф за публічні висловлювання російською мовою

Харкьівського міського голову Ігоря Терехова за порушення закону про мову оштрафували на 3400 грн.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення мовного омбудсмена Тараса Креміня, який виніс постанову про накладення штрафних санкцій на мера Харкова.

“Харківський міський голова Ігор Терехов у зверненнях до мешканців міста Харкова в ефірі телемарафону «Єдині новини» застосовував недержавну мову, чим порушив частину першу статті 12 Закону. За вчинення зазначеного адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 188 (52) Кодексу України про адміністративні правопорушення, застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 3400 грн.”, – йдеться в повідомленні.

Крім цього мовний омбудсмен виніс Ігорю Терехову попередження за порушення мовного закону, який зобов’язує вести офіційні сторінки у Facebook та Telegram українською мовою.

Мер Харкова може оскаржтии ці постанови до 4 грудня.

Як повідомляв Харків Times, до мовного омбудсмена з запитом звернулася активістка ініціативи “Мова.Харків” Маргарита Федоренко. В діях Харківського міського голови Ігоря Терехова, який в ефірі національного телемарафону та на своїх офіційних сторінках в соцмережах спілкується російською мовою активістка побачила порушення закона про мову.