Окупанти скидали на Куп’янськ парашутовані авіабомби (фото)

Російські окупанти скидували на житлові будинки в місті Куп’янську парашутовані бетонобійні авіабомби вагою в 500 кг. Два таких боєприпаса під час огляду міста сьогодні, 22 вересня, виявили правоохоронці.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

“Вага бойового заряду однієї бомби сягає півтони, довжина — понад 2 метри. Серед всіх місць, де впали ФАБ-500, — житлові масиви. Окупанти скидували бомби прямо на будинки”, – розповіли в прокуратурі.

Коли саме окупанти скинули авіабомби на цивыльних, наразі встановити неможливо. Однак виявлений факт засвідчіує, що росія воєю мирним населенням.

“Країна-агресор порушує закони та звичаї війни, нехтуючи всіма нормами міжнародного права”, – підкреслили у прокуратурі.

Рашисти не залишають місто в спокої і після деокупації, тероризуючи його постійними обстрілами, внаслідок яких страждають і дорослі, і діти.

Так, 21 вересня під час ворожого обстрілу Куп’янська було поранено п’ятеро людей, серед яких 13-річний хлопчик. Решта постраждалих – чоловіки 36-ти, 47-ми та 63-х років та 83-річна жінка, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Як повідомляв Харків Times, 15 вересня від ворожого вогню постраждали двоє братів-підлітків у Куп’янському районі.