У Харкові суд арештував корпоративні права трьох підприємств, підконтрольних РФ та РБ

Київським районним судом м. Харкова накладено арешт на корпоративні права трьох ТОВ, засновниками яких є представники Російської Федерації та Республіки Білорусь.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Арешт накладено за клопотанням слідчих, які проводять розслідування за фактом провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Слідство встановило, що низка суб’єктів господарської дiяльностi, кiнцевими бенефiцiарними власниками яких є громадяни РФ i Республiки Бiлорусь, здійснює у Харкові фінансову діяльність. Менеджмент цих підприємств забезпечує господарчу дiяльність у взаємодії з РФ та РБ.

“Київським районним судом м. Харкова накладено арешт на корпоративні права вказаних підприємств на суму близько 80 млн грн. Арештовані корпоративні права передано для управління до АРМА.”, – розповіли в прокуратурі.

Як повідомляв Харків Times, за ініціативи Служби безпеки України в Харківській області арештовано активи російських компаній на 40 млн гривень. Йдеться про майно чотирьох місцевих підприємств, засновниками та кінцевими бенефіціарами яких є громадяни та юридичні особи з росії.