Харків’яни можуть безкоштовно оформити документи на приватизацію житла

У Харкові встановили нульову ставку на оформлення документів на приватизацію житла, яке перебуває у комунальній власності. Виконком Харківської міськради прийняв таке рішення сьогодні, 29 червня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Як повідомив заступник мера міста – директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, раніше за цю послугу, зважаючи на терміни оформлення, необхідно було заплатити від 55 до 150 гривень.

«Сьогодні будуть надіслані документи до адмінцентрів, і вже з понеділка там прийматимуть документи за новим порядком», – розповів Фатєєв про терміни введення рішення в дію.

Також безкоштовно міські центри надання адміністративних послуг видаватимуть дублікати свідоцтв про право власності на житло.

«У багатьох людей постраждали не лише квартири, а й документи. Люди, які звертатимуться за оформленням дублікатів, тепер не платитимуть близько 2 тис. грн за отримання в БТІ копії попереднього сертифікату. Ці документи оформлятиме Управління комунального майна та приватизації, а через ЦНАП готуватиметься їх видача», – пояснив заммера.

Як повідомляв Харків Times, харків’яни, які не мають лічильників на гарячу воду, але через війну покинули домівку та не користуються послугою, можуть подати заяву для перерахунку.