Як подати заяву для перерахунку – роз’яснення «Харківських тепломереж»

Харків’яни, які не мають лічильників на гарячу воду, але через війну покинули домівку та не користуються послугою, можуть подати подати заяву для перерахунку.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на КП “ХТМ”.

Абонентам можна надати фото або скрін з електронного сервісу «Дія» довідки ВПО (довідка має бути у формі «повна інформація»). Також при оформленні заяви споживачі мають звертатися не до конкретної посадової особи, а у «шапці» листа вгорі зазначити наступне: КП «Харківські теплові мережі», ПІБ заявника, адреса, за якою необхідно виконати перерахунок. При відправленні звернення електронною поштою розглядаються як звернення, оформлені як електронний лист, так і звернення, у яких додано скрін/фото заяви.

«Слід зауважити, що обов’язково має бути зазаначена адреса, за якою необхідно виконати перерахунок, та додана довідка (довідки) ВПО. Текст заяви споживача може бути написаний у довільній формі, наприклад: «Просимо зробити перерахунок по гарячій воді за такою-то адресою і на стільки-то осіб», – йдеться у повідомленні..

Нагадаємо, що абонентам, які не мають лічильників гарячої води і які через війну були змушені виїхати з Харкова, зроблять перерахунок нарахувань за послуги. Для розгляду питання про перерахунок нарахувань по гарячій воді (у випадку відсутності квартирного приладу обліку гарячої води) необхідно подати заяву та копію одного з документів, що підтверджують тимчасове непроживання абонента (довідка тимчасово переміщеної особи, довідка про тимчасове місце проживання, лікування, роботи).

Заяву та документи можна надіслати на електронну пошту: hts@hts.kh.ua або поштою: м. Харків, 61037, вул. Мефодіївська, 11.

Як повідомляв Харків Times, мешканців Харкова звільнили від сплати за комунальні послуги, які надає місто. Пільговий період розпочався з 24 лютого і не стосувався нарахувань за електрику та газ.

З 1 червня підприємства житлово-комунального господарства міста Харкова відновили нарахування плати за послуги, що надає місто: опалення, гарячу та холодну воду, вивіз сміття. Сплачувати за спожите харків’янам потрібно буде у липні.