У Харківській області заборонено вилов риби

На період воєнного стану в Харківській області заборонено будь-який вилов риби. Також на водних об’єктах Харківської області заборонена навігація.

Про це Харків Times довідався з рішення Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Харківській області.

«Заборонити вилов водних біоресурсів шляхом промислового любительського та спортивного рибальства на водних об’єктах Харківської області… Заборонити навігацію на водних об’єктах Харківської області малих суден, моторних суден, прогулянкових вітрильних суден, прогулянкових суден, спортивних суден, та швидкісних суден, а також водних мотоциклів і засобів розваг на воді», – йдеться у документі.

Районні військові адміністрації повинні рекомендувати органам місцевого самоврядування «провести роз’яснювальну роботу серед населення» щодо цієї заборони.

Також районним військовим адміністраціям рекомендовано через мінну небезпеку заборонити відвідування влітку місць масового відпочинку на воді.

Як повідомляв Харків Times, майже рік тому правоохоронці викрили незаконний вилов риби у Печенізькому водосховищі у промислових масштабах для продажу.