Ворог продовжує обстріли Харкова та населених пунктів області – Синєгубов

За минулу добу російські окупанти із реактивних системам залпового вогню «смерч», «ураган» та «град» обстріляли Олексіївку, Київський та Салтівський райони Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації із посиланням на голову ХОВА Олега Сигнєгубова.

«По області вночі в Дергачах снаряд влучив у приватний будинок. У селищі Мала Данилівка так само від удару окупантів загорівся гараж та авто. Близько 5 години ранку горіли сім гаражів зооветеринарної академії. За попередніми даними, постраждалих немає», – повідомив Синєгубов.

Зранку внаслідок російських обстрілів отримали поранення троє мирних громадян у селищі Шевченкове.

На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосередив на утриманні зайнятих рубежів. Намагається проводити контратаки, але безуспішно. Та проводити повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

«Тривали бойові дії в районі населених пунктів Тернова та Веселе, ворожі обстріли зафіксували поблизу Руських Тишків. Наші Збройні Сили тримають позиції та оборону», – доповідає голова ХОВА.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 18 по 19 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили шість пожеж, спричинених російськими обстрілами. Горіли приватні будинки, надвірні забудови та природня екосистема. П’ять із цих пожеж сталися у Харківському районі області.