Справу про наїзд Toyota Land Cruiser на дітей на проспекті Науки передали до суду

Дзержинський суд міста Харкова розгляне обвинувальний акт щодо водія Toyota Land Cruiser Дмитра Лисенка, який 11 листопада на проспекті Науки, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, проїхав на червоне світло і збив серед пішохідного переходу 13-річних Сашу та Дашу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Розслідування у кримінальному провадженні за фактом ДТП із травмованими дітьми завершено. 28 січня слідчі передали обвинувальний акт щодо водія на розгляд суду.

Спочатку кримінальне провадження з ДТП із двома збитими дітьми було відкрито за ч. 2 ст. 286-1 КК (скоєння ДТП у стані наркотичного сп’яніння, що спричинило тяжке тілесне ушкодження потерпілому). 12 листопада водію Toyota Land Cruiser Дмитру Лисенку повідомили про підозру у скоєнні цього злочину. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Незадовго до передачі справи на розгляд суду, за інформацією прокуратури, слідство перекваліфікувало склад злочину на менш сувору статтю – ч. 1 ст. 286-1 КК (скоєння ДТП у стані наркотичного сп’яніння, що спричинило за собою середнє тілесне ушкодження потерпілому). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном від трьох до п’яти років.

Після перекваліфікації справи підозрюваний за рішенням суду зміг вийти із СІЗО. За словами спікера Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка, закон забороняє тримати під вартою людину, якій оголошено підозру за ч.1 ст.286-1 ККУ.

Як повідомляв Харків Times, 11 листопада автомобіль Toyota збив двох 13-річних підлітків на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської у Харкові.

Поліція затримала 34-річного водія позашляховика, який проїхавши на червоне світло, збив дітей на пішохідному переході.

Правоохоронці підозрювали, що водій, який збив дітей, знаходився під дією психотропних або наркотичних речовин. Згодом ці підозри підтвердилися.

Обидві дитини були доставлені до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Увечері 12 листопада суддя Київського райсуду Харкова Наталія Бородіна ухвалила, що водій Toyota Land Cruiser Дмитро Лисенко може до суду вийти під заставу в сумі 340 тисяч гривень. Прокуратура просила суд застосувати до Лисенка безальтернативний арешт, а коли суддя Бородіна наполягла на призначенні суми застави, вимагала 10 млн гривень.

Адвокат розкритикував розмір застави Лисенка, якого підозрюють у резонансній ДТП на проспекті Науки.

Прокуратура подала апеляцію на запобіжний захід для Дмитра Лисенка.

18 листопада Харківський апеляційний суд збільшив суму застави, під яку Дмитро Лисенко, який збив на пішохідному переході двох підлітків, може вийти з-під варти. Прокуратура вимагала 10 млн. грн.