У Харкові модернізують очисні споруди

На очисних спорудах КП «Харківводоканал» за добу очищається близько 500 тис. куб. м стічних вод, і підприємство проводить систематичну роботу щодо підвищення якості очищення.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради з посиланням на директора Комплексу з перекачування та очищення стічних вод КП «Харківводоканал» Юрія Шаталова.

За словами Шаталова, до потрапляння до харківських річок каналізаційні відходи проходять кілька етапів очищення.

«Очищення стічних вод відбувається у суворому дотриманні всіх технологічних стандартів та норм. На першому етапі це – ретельне механічне очищення стоків, спрямоване на затримання сміття, піску та видалення осаду. Потім стічні води проходять біологічну очистку, відділення активного мулу та освітлення очищених стічних вод. І лише після всіх необхідних лабораторних досліджень ця вода надходить до харківських річок», – зазначив Юрій Шаталов.

Також він зазначив, що на очисних спорудах проводиться реконструкція цехів механічного та біологічного очищення з використанням інноваційних технологій та енергоефективного обладнання. Роботи проводяться у рамках реалізації інвестиційного проекту «Удосконалення системи мулового господарства каналізаційних очисних споруд м. Харкова».

Як повідомляв Харків Times, «Харківводоканал» розпочав проект з реконструкції очисних споруд.

На «Харківводоканалі» створено комплекс з перекачування та очищення стічних вод. В рамках реалізації проекту буде реконструйовано самі очисні споруди, прокладено нові трубопроводи, а також на підприємстві буде впроваджено нову технологію нітри-денитрифікації.