«Харківводоканал» почав проєкт з реконструкції очисних споруд

На комунальному підприємстві «Харківводоканал» розпочато роботи з реалізації інвестиційного проєкту «Удосконалення системи мулового господарства каналізаційних очисних споруд м. Харкова».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За словами першого заступника генерального директора КП «Харківводоканал» Олександра Коваленко, це спільна програма КП «Харківводоканал» і Міжнародного банку реконструкції та розвитку, яка передбачає реконструкцію міських очисних споруд та утилізацію мулового осаду.

КП «Харківводоканал» – одне з перших підприємств в Україні, яке за допомогою залучення інвестиційних коштів вирішить питання утилізації мулового осаду.

«Це важлива подія не тільки для нашого підприємства, але і для всього міста. Сьогодні дано старт масштабному будівництву. Стали до розробки котловану для зведення майбутньої насосної станції. Попередньо були виконані всі підготовчі роботи, отримані необхідні дозволи, що у подальшому дозволить прискорити процес монтажу та облаштування відстійників на діючих спорудах», – зазначив Олександр Коваленко.

Він додав, що розробкою технічного проєкту реконструкції очисних споруд займалася фірма-переможець тендеру, з якою у КП «Харківводоканал» підписано контракт. Проєкт пройшов державну експертизу, і в його рамках будуть реконструйовані самі очисні споруди, прокладено нові трубопроводи, а на підприємстві буде впроваджено нову технологію денітрифікації – виробництво електроенергії з осаду стічних вод.

Інвестиційний проєкт «Удосконалення системи мулового господарства каналізаційних очисних споруд м. Харкова» включає п’ять етапів, серед яких: реконструкція Міських очисних споруд №1 і 2, будівництво дублюючого каналізаційного колектора і реконструкція існуючого, вибір оптимального варіанту утилізації мулового осаду. Реконструкція каналізаційного господарства дозволить не тільки підвищити ефективність роботи очисних споруд, а й вирішити екологічну проблему і заощадити ресурси енергоспоживання.