У центрі Харкова з’явиться меморіальна дошка мовознавцю Шевельову

На фасаді бібліотеки Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна на вулиці Університетській, 25, де працював мовознавець Юрій Шевельов, встановлять меморіальну дошку його пам’яті.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Вчена рада ХНУ імені Каразіна погодила встановлення дошки вчора, 31 травня. Ініціатором ідеї виступили ректор Віль Бакіров і декан філологічного факультету Юрій Безхутрий.

«Юрій Шевельов — почесний доктор університету, тому до нього завжди було шанобливе ставлення. 9 березня була відкрита галерея портретів лауреатів Шевченківської премії — випускників університету, чільне місце там займає портрет Шевельова. Тож ми продовжуємо роботу з вшанування видатного каразінця», — прокоментував рішення проректор з науково-педагогічної роботи ХНУ Анатолій Бабічев.

Шевельов багато працював у будівлі центральної наукової бібліотеки ХНУ.

«Це єдина, на жаль, історична будівля, яка залишилася університетською. Саме в цьому будинку дуже багато часу проводив мовознавець», — зазначив Бабичев.

До 15 червня в університеті мають розробити ескіз і узгодити напис, після чого — направити до Харківської міськради документи для погодження та затвердження на топонімічній комісії. Тоді ж стане ясно, скільки коштів знадобиться на виготовлення таблички.

Як повідомляв Харків Times, в квартирі видатного мовознавця Шевельова в Харкові відкрилася літературна резиденція.