Нові ціни на проізд в Харкові: профсоюз метрополітена проведе мітинг в підтримку підвіщення тарифів

Сьогодні, 19 лютого, на майдані Свободи Об’єднана профспілкова організація Харківського метрополітену планує провести акцію з підтримки законності прийняття рішення щодо тарифу на проїзд в метрополітені та міському наземному транспорті. Заради мітингу на майдані Свободи в районі будівлі № 6 забороняється паркування автівок, повідомляє Харківська диспетчерська служба.

Заборона на паркування паркування транспортних засобів по майдану Свободи діятиме з 07.00 години до 12.00 години 19 лютого 2019 року.

Нагадаємо, сьогодні, 19 лютого, Харківський окружний адміністративний суд розгляне позови, в яких представники Харківського антикорупційного центру вимагають скасувати рішення про підвіщення вартості проїзду в міському електротранспорті.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи вступають в силу з 7 лютого.

Діяли до цього рішення тарифи протрималися менше року. Минулого разу міськвиконком підвищив вартість проїзду з 29 квітня 2018 року: в метро – на 25%, або на 1 гривню до 5 гривень, і в міських трамваях і тролейбусах – на 33%, або на 1 гривню до 4 гривень. Перед цим тарифи на проїзд в міському електротранспорті Харкова підвищували в березні 2017 року.