Харків’яни стали віце-чемпіонами етапу Кубка світу з фехтування

Фото: sportevents.kharkiv.ua

Роман Свічкар та Ян Сич у складі збірної України стали призерами турніру в Сочі.

Про це Харків Times повідомили у Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міськради.

Збірна України з фехтування на шпазі здобула срібло на етапі Кубка світу в Сочі. Національну команду представляли харків’яни Роман Свічкар та Ян Сич та кияни Ігор Рейзлін та Микита Кошман.

На старті командного турніру українці перемогли Азербайджан (45:22) та Швецію (45:38), а в 1/4 фіналу обіграли чинних олімпійських чемпіонів з Японії (44:42).

У півфіналі українські шпажисти перемогли Венесуелу (34:19). А у фіналі поступилися представникам Росії (35:41).

Свічкар та компанія на початку фехтували нарівні з суперниками, однак у середині матчу віддали перевагу. Відставання в рахунку таки вдалося трохи скоротити, але для перемоги цього виявилося замало. Підсумковий рахунок – 35:41, та у скарбничці збірної України срібні медалі.

В індивідуальних змаганнях на шпазі Роман Свічкар не зміг пробитися в першу сотню, а ось Ігор Рейзлін, який виграв бронзу на Олімпійських іграх-2020 у Токіо і був визнаний найкращим фехтувальником сезону, посів третє місце.

Як повідомляв Харків Times, харків’янин Роман Свічкар був бронзовим призером на Кубку світу з фехтування та брав участь в Олімпійських іграх в Токіо влітку 2021 року.

У жовтні 2021 року харківський шпажист виграв Кубок України.