Заступник голови Харківської облради від ОПЗЖ має російське громадянство (доповнено, фото)

Фото: 2day.kh.ua

Депутат Харківської обласної ради від партії “Опозиційна платформа – за життя”, заступник голови облради 28-річний Богдан Мальований має паспорт громадянина РФ та російські права водія.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення народного депутата від партії “Європейська солідарність” Ірини Фріз у Facebook.

“До мене, як депутата Верховної Ради України, надійшло одразу кілька звернень від виборців-патріотів України з повідомленням про наявність у пана Мальованого громадянства країни-агресора”, – повідомила сьогодні, 14 лютого, нардеп.

Як докази Ірина Фріз опублікувала копії документів, зокрема, заяву в міграційну службу РФ, в якій Богдан Мальований просить надати йому російський паспорт. Також оприлюднено анкету на отримання посвідчення водія, в якій одержувач Богдан Мальований вказав, що є громадянином РФ. Згідно з документом, російські права Мальований отримав у Ростові-на-Дону у квітні 2014 року.

Нардеп звернулася до СБУ з проханням перевірити, чи є у заступника голови Харківської облради Мальованого російське громадянство.

У Харківському антикорупційному центрі підтвердили, що інформація про російське громадянство харківського депутата є достовірною. ХАЦ перевірив оприлюднені Іриною Фріз дані за допомогою сайту Федеральної податкової служби та з’ясували, що Богдан Мальований має громадянство РФ з квітня 2014 року. Малеваний також має російський ІПН (ідентифікаційний номер платника податків).

Мальований народився 1993 року в Артемівську Донецької області. Має дві вищі освіти: у 2018 році закінчив НЮУ імені Ярослава Мудрого за спеціальністю «право» та Донецький національний технічний університет, де здобув кваліфікацію «аналітик із питань фінансово-економічної безпеки».

З 2013 до 2018 р.р. працював юрисконсультом у ТОВ «Аутсорсингова компанія «Діамант», з 2018 по 2020 рр. обіймав посаду начальника відділу митних оформлень у ЗАТ «Артвайнері» (Артемівський завод шампанських вин), з березня по листопад 2020 р. був директором представництва ТОВ «Інститут експертно-технічних рішень у будівництві» у Харківській області, а після того – директором філії ДП « Укрдержбудекспертиза» в Харківській області, 25 жовтня 2020 р. – обраний депутатом Харківської обласної ради VIII скликання., де є головою комісії з питань розвитку інфраструктури, будівництва та доріг.

Як повідомляв Харків Times, депутати Харківської обласної ради на своїй сесії сьогодні, 25 листопада, звільнили депутата від ОПЗЖ Андрія Малиша, який є одним із підозрюваних у справі про здирництво хабаря в 1 млн гривень, з посади заступника голови облради.

На місце звільненого Малиша депутати 25 листопада обрали ще одного представника ОПЗЖ Богдана Мальованого.

Фото: Ирина Фриз / Facebook.
Фото: anticor-kharkiv.org