З 15 лютого в Харківській області розпочинаються контрдиверсійні навчання СБУ

Фото: Харків Times

З 15 лютого до початку березня координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України у Харківській області проведе багатоетапні контрдиверсійні навчання. Тренування проходитимуть на всій території Харківської області із зосередженням особливої уваги на прикордонних районах.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Управління СБУ в Харківській області.

«Метою навчань є вдосконалення міжвідомчої взаємодії силових структур та органів влади, посилення захищеності об’єктів критичної інфраструктури, а також виявлення та затримання умовних диверсійних груп», – йдеться у повідомленні.

У СБУ попереджають, що навчання пройдуть «в умовах максимально наближених до реальних, з використанням спеціальної техніки та озброєння», у зв’язку з чим можливе обмеження пересування людей та транспорту «на окремих територіях», перевірка документів та огляд автомобілів.

«СБУ просить громадян із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців, мати з собою документи, що засвідчують особу», – наголосили в СБУ.

Зрозуміло, служба запевняє, що «усі дії відбуватимуться у межах чинного законодавства та з безумовним дотриманням прав і свобод людини».

Також громадян закликають бути пильними і якщо «в поле зору потрапляють» особи, які виявляють необґрунтований інтерес до об’єктів транспортної інфраструктури, військових об’єктів, будівель органів влади та управління, використовуючи при цьому засоби відео-, фотофіксації, безпілотні літальні апарати, СБУ просить негайно повідомляти про це в Управління СБУ в Харківській області за телефоном: (057) 700-16-61, електронною поштою: [email protected] або будь-яким іншим зручним способом.

Як повідомляв Харків Times, попередні контрдиверсійні навчання СБУ пройшли у Харківській області з 29 жовтня по 3 листопада. За останній рік такі навчання проводилися регулярно.