Генконсульства Польщі та РФ у Харкові продовжують працювати

Фото: visatimes

Польща не планує евакуювати співробітників своїх дипломатичних представництв із України на тлі можливого російського вторгнення.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення видання RMF24 з посиланням на спікера польського уряду Петра Мюллера.

“Поки не ухвалено рішення про евакуацію польських дипломатів з України, таке рішення буде ухвалено лише тоді, коли це буде необхідно”, – заявив Петро Мюллер.

Він наголосив, що у разі нападу Росії на Україну “демократична міжнародна спільнота” відповість жорсткими санкціями.

У Харкові Генконсульство Республіки Польща працює на вул. Алчевських, 16.

У штатному режимі продовжує працювати Генконсульство РФ, розташоване на вулиці Максиміліановській, 22 у Харкові, повідомляє KHARKIV Today.

Обидві дипустанови у посиленому режимі охороняють гвардійцями 5 Слобожанської бригади, розповів прес-офіцер Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України Дмитро Образцов.

“Обстановка залишається стабільною, військові наряди охороняють консульства іноземних країн цілодобово. Вже протягом двох тижнів для надання допомоги поблизу консульств чергує також мобільна група швидкого реагування, яка надасть допомогу військовим нарядам у разі раптової зміни оперативної обстановки. здійснювати прийом та надання адміністративних послуг”, – розповів Образцов.

Як повідомляв Харків Times, 20 січня президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю американському виданню The Washington Post заявив, що Росія може окупувати Харків. Мер Харкова Ігор Терехов, навпаки, переконаний у тому, що війна не прийде до нашого міста, Харків був їсти та буде українським містом.

У п’ятницю 11 лютого у місті Харкові відбулося виїзне засідання Ради національної безпеки та оборони України. Причину, через яку засідання РНБО проводилося в Харкові, офіційно не було названо, але багато хто розцінив це як спробу знизити градус напруженості навколо можливого нападу РФ на Україну.