У Харкові через ДТП з машиною Ярославського полетіли голови

Фото: Харків Times

Через нестиковки в розслідуванні резонансної ДТП поблизу Мартового, де автомобіль з парку бізнесмена Олександра Ярославського на смерть збив людину, міністр МВС звільнив начальника харківської поліції, а генпрокурор узяла справу під особистий контроль.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень у Facebook міністра МВС Дениса Монастирського та генпрокурора України Ірини Венедиктової.

«До відповідальності за смерть людини буде притягнутий тільки той, хто був за кермом !

Щойно прийняв рішення про звільнення начальника поліції Харківскої області Станіслава Перліна.

Також буде розслідувано спробу фальсификації справи щодо ДТП з кортежем відомого бізнесмена Олександра Ярославського.
Причиною таких моїх дій стало те, що сьогодні слідчі Харківскої поліції подали до прокуратури Харківської області підозру за скоєння резонансної ДТП, яку було складено на особу, яка прийшла вранці і заявила, що саме вона була за кермом авто, на якому було скоєно смертельне ДТП.
Натомість, вже сьогодні стало відомо, що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці.
Через намагання приховати цей злочин та надання завідомо неправдивих показань, справа має бути передана до Головного слідчого управління Національної поліції для повного та об’єктивного розслідування.

Далі буде!», — написав Монастирський пізно ввечері 10 лютого.

Також і приблизно в тому ж ключі розслідування аварії прокоментувала Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова.

Вона повідомила, що, по-перше, процесуальне керівництво досудовим розслідуванням тепер здійснюватиме Офіс Генерального прокурора. По-друге, чоловік, який зізнався у скоєнні злочину, цього злочину не робив і просто себе обмовив. По-третє, генеральна інспекція Офісу Генпрокурора у п’ятницю внесе відомості до ЄРДР щодо працівників Нацполіції Харківської області та прокурорів Харківської обласної прокуратури. На всіх їх чекає “повноцінне і неупереджене” службове розслідування.

«Незважаючи на впізнаваність особи, ймовірно причетної до скоєння цього злочину, що спричинив смерть людини, на статус цієї особи в суспільстві, на її можливості і зв’язки, злочин розслідуватиметься швидко, якісно і неупереджено. Незапланований і поспішний від’їзд виглядає досить дивно.

Реагуємо адекватно до ситуації», — заявила Ірина Венедиктова.

Як повідомляв Харків Times, поліція шукає винуватця смертельного ДТП на 534 км траси Київ-Харків-Довжанський у Чугуєві та встановлює особу загиблого. Тіло чоловіка віком 50 років виявили увечері 9 лютого.

На місці ДТП знайшли номери одного з автомобілів кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

У МВС заявили, що мають намір викликати Ярославського на допит, а ЗМІ відстежили відліт бізнесмена з Харкова до Лондона.

Компанія DCH, бенефіціаром якої є Олександр Ярославський, виступила з офіційною заявою з приводу нічної ДТП під Чугуєвом: автомобіль той, водій інший, бізнесмен вирушив до Лондона за заздалегідь наміченим графіком.

У прокуратурі розповіли, що винуватець ДТП сам з’явився до правоохоронців, але це не є підставою відмовитися від інших версій.  Проте ввечері 10 лютого водієві вже повідомили про підозру за двома статтями КК.