На водія Ярославського відкрили справу за неправдиві свідчення

На водія Ярославського, який прийшов до поліції та заявив, що був за кермом авто, яке збило чоловіка під Чугуєвом у ніч на 10 лютого, відкрили справу за неправдиві свідчення.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення УНН.

Поліція розпочала кримінальне провадження за надання неправдивих свідчень водієм бізнесмена Олександра Ярославського, повідомляє агентство.

Вчора було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 384 (Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) щодо чоловіка, який прийшов до поліції та взяв на себе провину за смертельну ДТП з автомобілем із кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

Проте, як раніше заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, стало відомо, що вказаний чоловік у момент скоєння ДТП знаходився в іншому місці. Отже, його показання не відповідають дійсності. Зараз з чоловіка вже знято попередні звинувачення — у скоєнні ДТП, провину за яку він намагався взяти на себе.

Тепер чоловікові загрожує відповідальність за надання неправдивих свідчень — санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Харківська поліція цю інформацію наразі не підтвердила й не спростувала.

Як повідомляв Харків Times, поліція шукає винуватця смертельного ДТП на 534 км траси Київ-Харків-Довжанський у Чугуєві та встановлює особу загиблого. Тіло чоловіка віком 50 років виявили увечері 9 лютого.

На місці ДТП знайшли номери одного з автомобілів кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

У МВС заявили, що мають намір викликати Ярославського на допит, а ЗМІ відстежили відліт бізнесмена з Харкова до Лондона.

Компанія DCH, бенефіціаром якої є Олександр Ярославський, виступила з офіційною заявою з приводу нічної ДТП під Чугуєвом: автомобіль той, водій інший, бізнесмен вирушив до Лондона за заздалегідь наміченим графіком.

У прокуратурі розповіли, що винуватець ДТП сам з’явився до правоохоронців, але це не є підставою відмовитися від інших версій.  Проте ввечері 10 лютого водієві вже повідомили про підозру за двома статтями КК.