ДТП з машиною Ярославського розслідуватимуть столичні слідчі

Смертельне ДТП під Чугуєвом, у якому загинула людина, збита машиною, що належить харківському бізнесмену Олександру Ярославському, розслідуватимуть слідчі Головного слідчого управління Нацполіції України. З погляду поліції це має «забезпечити ефективне досудове розслідування всіх обставин ДТП».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

«З метою ефективного розслідування всіх обставин події, яка трапилася 9 лютого увечері на Харківщині, справу про ДТП передано зі слідчого підрозділу поліції Харківської області до Головного слідчого управління Національної поліції України. Відтак подальшим розслідуванням обставин смертельної дорожньо-транспортної пригоди, до якої може бути причетний український бізнесмен Олександр Ярославський, будуть займатися слідчі Головного слідчого управління Національної поліції», – йдеться у повідомленні.

У поліції запевняють, що до складу створеної робочої групи «увійшли досвідчені працівники профільного підрозділу». Частина цих працівників уже виїхала до Харкова «для додаткових слідчих дій».

У рамках цього розслідування слідчі вже викликали Ярославського на допит.

Як повідомляв Харків Times, увечері 9 лютого на 534 км траси Київ-Харків-Довжанський було виявлено тіло збитого автівкою невідомого чоловіка.

На місці ДТП знайшли номери одного з автомобілів кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

У МВС заявили, що мають намір викликати Ярославського на допит, а ЗМІ відстежили відліт бізнесмена з Харкова до Лондона.

Компанія DCH, бенефіціаром якої є Олександр Ярославський, виступила з офіційною заявою з приводу нічної ДТП під Чугуєвом: автомобіль той, водій інший, бізнесмен вирушив до Лондона за заздалегідь наміченим графіком.

У прокуратурі розповіли, що винуватець ДТП сам з’явився до правоохоронців, але це не є підставою відмовитися від інших версій.  Проте ввечері 10 лютого водієві вже повідомили про підозру за двома статтями КК. Міністр МВС заявив, що звільняє з посади начальника харківської поліції Станіслава Перліна, а генпрокурор — що бере справу під особистий контроль.

За даними ЗМІ, на водія Ярославського відкрили справу за неправдиві свідчення.

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження з приводу спроби фальсифікації справи про смертельну ДТП між Чугуєвом і Мартовим з машиною Олександра Ярославського.

Сьогодні, 11 лютого, особу загиблого було встановлено. Також у поліції підтвердили перекваліфікацію справи “винуватця” ДТП.