Марш єдності у Харкові: влада відмовила у проведенні ходи ще двом організаціям

Фото: Харків Times

Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відмовила ще двом організаціям у проведенні запланованого на 5 лютого Маршу єдності.

Про це повідомляє кореспондент Харків Times з посиланням на протокол №4 позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ ​​та НС від 4 лютого 2022 року.

Згідно з документом, до міської влади за дозволом провести Марш єдності звернулися представники підрозділу у Харківській області Всеукраїнської громадської організації «Ветеранське братерство» із заявленою кількістю учасників 3 тисяч та громадської організації «Спортивний Корпус» із заявленою кількістю учасників 3 тисяч.

По суті поданої заявки виступили начальник відділу УСБУ в Харківській області Дягірєв О.В., начальник управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Харківській області Бірбасов С.І.

“Згідно з інформацією доповідачів, проведення масової акції … може викликати істотні труднощі у забезпеченні публіної безпеки та порядку в центральній частині міста. спрямованих як на дискредитацію керівництва держави, так і на загострення суспільно-політичної ситуації у місті та регіоні загалом.”, – зазначається у протоколі.

Також на засіданні комісії нагадали, що відповідно до постанови Кабміну від 18.02.2016р. №92 у Харківській області з 12 серпня 2016 року запроваджено рівень терористичної загрози «жовтий». Крім цього, на думку учасників комісії, проведення Маршу єдності може негативно вплинути на епідбезпеку у Харкові, в якому різко зросла захворюваність на коронавірус.

“Комісія вирішила: Рекомендувати голові відокремленого підрозділу в Харківській області Всеукраїнської громадської організації «Ветеранське братерство» Положухно Д.В. та голові громадської організації «Спортивний Корпус» Шуєву Д.Ю. відмовитися від проведення зазначених у повідомленнях масового заходу на території м. Харкова.”, – сказано у протоколі.

Якщо представники цих організацій не дослухаються до рекомендації міськкомісії з ТЕБ та НС, міська влада через суд добиватиметься заборони на проведення Маршу єдності.

Як повідомляв Харків Times, громадські активісти закликали харків’ян взяти участь у Марші Єдності 5 лютого.

Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні рекомендувала керівнику громадської організації “Молодь Харків” Євгенію Ткаченку відмовитись від проведення Маршу.

Ініціатори Маршу єдності заявили про відмову скасувати акцію на вимогу міської влади.

3 лютого Харківська міськкомісія з ТЕБ та НС знову заборонила проведення запланованого на 5 лютого Маршу єдності, але дозволила активістам провести мітинг на площі Свободи.