Марш єдності у Харкові: суд ухвалив перше рішення за позовом міськради

Фото: Харків Times

Сьогодні, 4 лютого, Харківський окружний адміністративний суд відмовив у позові представникам міськради, які вимагали заборонити проведення запланованого на 5 лютого Маршу єдності.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови місцевого Нацкорпусу Костянтина Немічева Telegram.

Як доказ активіст опублікував частину судового рішення.

“У задоволенні позову Харківської міськради…. до Громадської організації “ЗОО Світ Харків”… про встановлення обмежень щодо реалізації права на свободу мирних зборів – відмовити”, – йдеться у рішенні суду.

Таке рішення ухвалив суддя Харківського окружного адмінсуду Олександр Тітов.

Рішення може бути оскаржене у Другому апеляційному адміныстративному суді не пізніше дня, наступного за днем ​​ухвалення рішення.

За інформацією прес-служби Харківського окружного адмінсуду, сьогодні о 19:30 розпочався розгляд позову міськради до Громадської організації “Молодь Харків” про заборону проведення Маршу єдності. Рішення за цим позовом суд планує оприлюднити у суботу, 5 лютого, о 8:00.

Як повідомляв Харків Times, громадські активісти закликали харків’ян взяти участь у Марші Єдності 5 лютого.

Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні рекомендувала керівнику громадської організації “Молодь Харків” Євгенію Ткаченку відмовитись від проведення Маршу.

Ініціатори Маршу єдності заявили про відмову скасувати акцію на вимогу міської влади.

3 лютого Харківська міськкомісія з ТЕБ та НС знову заборонила проведення запланованого на 5 лютого Маршу єдності, але дозволила активістам провести мітинг на площі Свободи.

4 лютого Харківська міськкомісія з ТЕБ та НС відмовила ще двом організаціям у проведенні Маршу єдності.