Марш єдності у Харкові: влада знову заборонила ходу, але дозволила мітинг

Фото: Харків Times

Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій знову заборонила проведення запланованго на 5 лютого Маршу єдності, але дозволила активістам провести мітинг на площі Свободи.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

Громадська організація “Соціальний патронат” повідомила про проведення мирного мітингу 5 лютого з 16:00 до 18:00 на площі Свободи за наметом “Все для перемоги”. А організація “Зоосвіт Харків” повідомила про проведення Маршу єдності на вул. Сумській від площі Конституції до площі Свободи з 14:00 до 17:00.

Заявники на засідання комісії не прибули.

Комісія ухвалила мітинг дозволити (за умов невикористання фаєрів та димів), а марш – знову заборонити.

Представник СБУ заявив, що на думку спецслужби, з урахуванням внутрішніх та зовнішніх загроз та можливості загострення на фронті проведення ходи сьогодні є недоцільним. При цьому він зазначив, що під час проведення маршу складніше захистити його учасників від можливих терористичних загроз, ніж під час проведення мітингу. Нацполіція та патрульна поліція погодилися з цією позіцією. Представник ДСНС також висловився проти маршу – “складні погодні умови, нам треба терміново прибувати на будь-яку надзвичайну ситуацію, а якщо буде перекритий рух – ми не зможемо врятувати людей у разі пожежі”.

Комісія рекомендувала керівнику громадської організації “Зоосвіт Харків” відмовитись від проведення Маршу, у разі його відмови міськвиконком звернеться до суду.

Як повідомляв Харків Times, громадські активісти закликали харків’ян взяти участь у Марші Єдності 5 лютого.

Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні рекомендувала керівнику громадської організації “Молодь Харків” Євгенію Ткаченку відмовитись від проведення Маршу.

Ініціатори Маршу єдності заявили про відмову скасувати акцію на вимогу міської влади.