У махінаціях з нерухомістю в центрі Харкова підозрюють нотаріуса

Харківському нотаріусу повідомили про підозру у незаконній реєстрації права власності на комунальне майно на вулиці Чернишевській.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру приватному нотаріусу за фактом зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки для інтересів держави (ч. 3 ст. 365-2 КК).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у січні 2020 року приватний нотаріус без наявності відповідних правовстановлюючих документів зареєстрував за громадянином право власності на підвальні приміщення на вул. Чернишевській, які належать територіальній громаді Харкова.

Площа вказаних приміщень складає майже 270 кв. м, вартість — близько 2 млн гривень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Встановлюються інші особи, причетні до скоєння зазначеного злочину.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові розслідують кримінальне провадження за фактом незаконного привласнення приватними особами будівлі за адресою Чернишевська, 78, що знаходиться у комунальній власності. Кримінальну справу було відкрито у квітні 2021 року, а в січні 2022 року оперативники провели обшуки у сина колишнього голови Харківської облради Сергія Чернова.