Харківська влада вимагає від активіста скасувати Марш єдності

Фото: Харків Times

Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні рекомендувала керівнику громадської організації “Молодь Харків” Євгенію Ткаченку відмовитись від проведення анонсованого на 5 лютого Маршу єдності.

Про це Харків Times дізнався з протоколу комісії.

Згідно з документом, на засіданні комісії виступили начальник відділу Управління Служби безпеки України в Харківській області Олексій Дягірєв та начальник управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Харківській області Сергій Бірбасов. Комісія зазначила, що відповідно до інформації доповідачів проведення заявленої організацією “МОЛОДЬ ХАРКІВ” акції з кількістю учасників 5 тисяч осіб “може викликати суттєві труднощі в забезпеченні публічної безпеки та порядку в центральній частині міста”. “Також потребує врахування той факт, що проведення громадсько-масових заходів у теперішній час використовується окремими радикально-налаштованими особами для організації провокацій, спрямованих як на дискредитацію керівництва держави, так і на загострення суспільно-політичної ситуації у місті та регіоні в цілому”, – йдеться у протоколі.

У документі також зазначається, що Кабінет міністрів з 12 серпня 2016 р. для Харківської області визначив рівень терористичної загрози “жовтий”. “Крім того, останнім часом на території міста різко зростає кількість захворювань на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. Тому проведення зазначеного заходу може негативно вплинути на епідеміологічну ситуацію на території міста”, – констатує комісія.

Комісія рекомендувала керівнику Ткаченку відмовитись від проведення Маршу єдності. Вона доручила Юридичному департаменту міськради у разі незгоди Ткаченка терміново підготувати та направити до Харківського окружного адміністративного суду позовну заяву про заборону проведення акції.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, громадські активісти закликали харків’ян взяти участь у Марші Єдності 5 лютого.

14 жовтня 25021 р., у День захисників і захисниць України, по головній вулиці Харкова пройшов Марш захисників України.