У Харківській області жінка задушила новонароджену доньку

Фото: Фіртка

Мешканкак села Безруки Харківської області народила дівчинку вдома та за кілька днів задушила її. Тіло немовляти вона поклала у пакет та сховала на території свого домоволодіння.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Страшну знахідку виявила свекруха зловмисниці та повідомила до поліції 28 січня близько 11:30.

Слідчі встановили, що дівчинку жінка народила 23 січня 2022 року, пологи приймав її 25-річний чоловік. Через два дні, 25 січня, жінка вбила дитину. Чоловіку сказала, що віддала доньку соціальним службам.

Протягом вагітності жінка не була на медичному обліку. У сім’ї є старша дитина, якій немає двох років.

Поліцейські провели огляд місця події та вилучили докази.

Жінку затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. 29 січня їй повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 КК (навмисне вбивство). Максимальне покарання відповідно до санкції статті передбачає від 10 до 15 років ув’язнення.

Слідчі встановлюють мотиви вчинку жінки. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, поліція проводить розслідування за фактом загибелі новонародженого, тіло якого було виявлено ввечері 6 січня біля під’їзду будинку по вулиці Єсеніна. Народила дитину 22-річна іноземна студентка. Вона проживає у багатоквартирному будинку, біля якого виявлено тіло дитини.

Мати немовляти, тіло якого в пакеті було виявлено біля під’їзду будинку по вулиці Єсеніна в Харкові, стверджує, що дитина народилася мертвою.