У Харкові судитимуть прикордонника, який за $12 750 організував контрабанду з РФ

Фото: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об'єднаних сил

Начальнику одного з підрозділів Харківського прикордонного загону, якого у липні минулого року затримали під час отримання ним хабара у розмірі $12 750, загрожує до 10 років позбавлення волі. 28 січня 2022 року слідчі направили на розгляд суду обвинувальний акт щодо офіцера.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

“Офіцер-прикордонник з метою одержання неправомірної вигоди організував незаконне, безперешкодне переміщення через державний кордон України з Російською Федерацією товарів народного споживання.”, – розповіли у прокуратурі.

За даними слідства, сума хабара розраховувалася за кожен кубок незаконного переміщеного товару. Вартість куба контрабанди склала $1 500. Загалом прикордонник отримав від цивільної особи $12 750.

Судитимуть прикордонника за ч. 3 ст. 368 КК (отримання посадовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв  Харків Times, у Харкові попався на хабарі $12 750 начальник одного з підрозділів Харківського прикордонного загону. Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.