У Харківській області розслідують махінації із 24 тоннами насіння соняшника

Фото: teahub.io

Фермерське підприємство, яке передало у власність одній із філій АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» у Харківській області 24 тонни насіння соняшника, зазнало збитків на 300 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За оперативною інформацією, домовленість на постачання 24 тон насіння соняшнику між однією з філій держкорпорації та фермерським господарством було укладено у квітні 2020 року. Але домовленості порушив колишній директор філії.

“З метою отримання неправомірної вигоди для себе не вніс відомості про отримання товару в облікові документи підприємства та товарно-транспортну накладну….І не надав фермерському господарству жодних підтверджуючих документів, на підставі яких воно могло отримати кошти за поставлений товар.”, – пояснили у прокуратурі.

Завдані фермерському господарству збитки склали майже 300 тисяч гривень.

27 січня 2022 року чиновнику повідомили про підозру за фактом зловживання повноваженнями посадовою особою юридичної особи приватного права (ч. 1 ст. 364-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 грн. до 68 000 грн.) або арешту на строк до трьох місяців, або обмеження волі на строк до двох років, з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до двох років.

Як повідомляв Харків Times, начальник ділянки однієї з філій зернової корпорації України допустив недостачу на 1,5 млн грн.