Школи у двох громадах Харківської області перейшли на дистанційне навчання

У Харківській області у зв’язку зі зростанням кількості хворих на COVID-19 школи почали закривати на карантин або переводити на дистанційне навчання.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на рішення місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

Так, Ізюмська міська комісія з ТЕБ та НС першою в області ухвалила рішення відправити ліцеї №3 та №4 на двотижневий карантин.

У Зміївській громаді сім шкільних закладів перевели на дистанційне навчання. З 25 січня навчаються вдома учні 5-11 класів ліцею №1 (м. Зміїв), школи №2 імені Ігоря Вовка (м. Зміїв), Зідьківська школа імені Г.І. Ковтуна, Первомайська школа, Таранівська школа імені Героїв-Широнінців, Соколівська школа імені Отакара Яроша, Бірківська школа. За рішенням Зміївської міської комісії обмеження діятимуть до 4 лютого 2022 року.

У Лозівській громаді на дистанційне навчання з 28 січня перейшли усі школярі з 1 до 11 класу.

“Учні 1-11 класів залишатимуться вдома протягом двох тижнів – до 13 лютого”, – повідомляється на сайті Лозівської міськради з посиланням на рішення місцевої комісії з ТЕБ та НС.

Крім цього в Лозівській громаді, починаючи з 29 січня, скасовуються всі культурно-масові заходи.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 8:00 28 січня виявили 261 546 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 317 — за минулу добу.

У Харківській області підтвердили циркуляцію штаму омікрон.

Усім навчальним закладам Харківської області — від шкіл до вузів — рекомендували повернутися до дистанційної форми занять.

Дистанційне навчання у 5-11 класах шкіл Харкова поки що не вводитиметься.