Під час стрілянини у Дніпрі постраждала нацгвардійка з Харківської області

Фото: wikimedia.org

Поранена під час стрілянини на території заводу “Південмаш” 22-річна військова Нацгвардії Жанна Шарова отямилася. Вона уродженка села у Харківській області. Стан дівчини вдалося стабілізувати, але чекають ще операції.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення генерального директора Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергія Риженка у Facebook.

“Дівчина на ім’я Жанна, їй 22, вона старший солдат Нацгвардії. Майбутнє її поки що туманне.

Народилася на Харківщині, в селі, займалася спортом. Мала загострене почуття чесності та справедливості. Мріяла стати офіцером Нацгвардії.

Прямо з калюжі крові, солдатів та її лікарі “швидкої”, борючись з больовим шоком, зуміли доставити до Мечникова.

Швидке обстеження, операційна.

Три кулі прошили тіло Жанни. Найважче поранення у живіт. Розбитий тонкий та товстий кишківник”, — написав Сергій Риженко.

За словами директора лікарні, найскладніша операція з відновлення кишківника тривала чотири години. На жаль, на виході куля роздробила хребет у поперековому відділі, до того ж дівчина втратила багато крові.

На даний момент Жанні перелили понад чотири літри крові, рівень гемоглобіну підняли до 90 (це ще не норма, але вже не критично). Дівчина прийшла до тями, хоче розмовляти, але трубка заважає

Після маніпуляцій з кишківником на неї чекають наступні життєво важливі операції на хребті.

У лікарні також перебувають мати Жанни та її молодий чоловік Володимир.

Як повідомляв Харків Times, 27 січня, близько 3:40 ранку на території Південного машинобудівного заводу військовослужбовець Національної гвардії відкрив вогонь з автоматичної зброї. В результаті четверо військовослужбовців та одна цивільна жінка загинули на місці. Ще п’ять людей отримали поранення. У Харківській області та ще кількох областях України було запроваджено поліцейську спецоперацію.

Правоохоронці затримали нацгвардійця, який влаштував бійню на “Південмаші”.