Харківських школярів на карантин поки що не відправляють

Дистанційне навчання у 5-11 класах шкіл Харкова поки що не вводитиметься.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Відповідне рішення було ухвалено на позачерговому засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Розглянувши питання про організацію освітнього процесу у навчальних закладах під час пандемії, члени комісії ухвалили проводити постійний моніторинг стану захворюваності учнів та персоналу навчальних закладів та у разі потреби організувати освітній процес для 5-11 класів з використанням технологій дистанційного навчання відповідно до рекомендацій Міністерства освіти та науки. науки України.

Водночас комісія заборонила проводити у очній формі будь-які масові освітні, спортивні та культурно-мистецькі заходи у навчальних закладах, організовані екскурсійні поїздки, виїзди груп учнів у туристичні подорожі.

Також буде посилено роз’яснювальну роботу в школах, дитсадках з організації освітнього процесу в умовах карантину.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 8:00 28 січня виявили 261 546 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 317 — за минулу добу.

З 17 грудня Міністерство охорони здоров’я України доповнило перелік професій, для яких потрібна обов’язкова вакцинація проти COVID-19.

В Україні вводять бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих.

У Харківській області невакцинованих медиків відсторонятимуть від роботи.

У Харківській області підтвердили циркуляцію штаму омікрон.

21 січня в Ізюмі через коронавірус дві школи відправили на карантин.

Усім навчальним закладам Харківської області — від шкіл до вузів — рекомендували повернутися до дистанційної форми занять.