У Харкові затримали бандитів, які під виглядом поліцейських пограбували старого та підлітка (фото та відео)

26 січня у Харкові правоохоронці затримали чотирьох бандитів, які під виглядом поліцейських чинили розбійні напади. Серед потерпілих – неповнолітній та 84-річний мешканці м. Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

За оперативною інформацією, банду організувала 39-річний уродженець Росії, який нині проживає в Харківській області. Чоловік був неодноразово судимий за розбої та наркотики. Крім нього до складу банди входив 38-річний мешканець Харківської області та двоє уродженців однієї з країн Кавказького регіону, 33-х та 50-ти років. Ця трійця також із кримінальним минулим, про що є інформація в базах поліції.

Правоохоронці встановили, що у грудні минулого року бандити напали на неповнолітнього харків’янина. Вони розпорошили йому в обличчя сльозогінний газ і побили. Після чого відібрали у хлопця, що лежав непритомний, сумку з цінними речами, документами та приблизно 7 000 гривень.

Далі вони планували пограбувати бізнесмена, який займається обміном валют та грошовими позиками. Але не встигли вчинити цей напад, бо 26 січня їх затримали “на гарячому” у помешканні 84-річного харків’янина. Вони дізналися, що той зберігає солідну суму готівкою та вирішили пограбувати його.

За інформацією прокуратури області, бандити розробили план, щоб заволодіти майном своєї жертви, для чого неодноразово стежили за чоловіком. 26 січня вони приїхали на авто до будинку по вулиці Ромашкіна, де жив літній харків’янин. Один із зловмисників залишився в автомобілі, щоб стежити за ситуацією ззовні.

“Троє його спільників подзвонили до квартири потерпілого та представились співробітниками поліції. Коли літній чоловік відчинив двері, троє чоловіків напали на нього, використовуючи ніж”, – розповіли у прокуратурі.

Щоб чоловік не кричав, бандити заклеїли йому рот скотчем. Побиття літньої людини припинили бійці спецпідрозділу КОРД, які затримали грабіжників.

Під час обшуків поліцейські вилучили у затриманих ніж, скотч, рукавички, а також банківські картки потерпілого. Також було вилучено автомобіль, на якому злочинці приїхали на місце злочину.

27 січня слідчі повідомили затриманим про підозру за ч.3 ст.187 КК (розбій). Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання ним запобіжного заходу.

Розслідування продовжується, встановлюється можлива причетність фігурантів до скоєння інших злочинів.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові викрили міжнародну банду.