Поліція знайшла водія, який на смерть збив пішохода під Харковом

Суд заарештував водія, який на смерть збив людину в селищі Хорошево та втік з місця ДТП. 21-річному мешканцю того ж селища обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Трагедія сталася вночі 23 січня. О 3:21 до поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Джерельній у селищі Хорошево водій невстановленого автомобіля збив місцевого мешканця. Від травм 25-річний потерпілий помер на місці події.

За допомогою службового собаки поліцейські розшукали водія, який вчинив ДТП, та затримали його у порядку статті 208 КПК.

Винуватцем аварії виявився 21-річний односельчанин загиблого. Молодика виявили в нього вдома. Встановлено, що у момент скоєння ДТП він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Після наїзду на пішохода водій Volkswagen Passat намагався приховати сліди злочину.

Автівку правопорушника вилучено та поміщено на майданчик тимчасового утримання транспорту.

Наразі слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП у Харківській області проводять досудове розслідування кримінальної справи, відкритої за ч. 3 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп’яніння). Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Зловмиснику повідомили про підозру у скоєнні злочину. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави.

Слідчі дії продовжуються.

Як повідомляв Харків Times, у центрі Харкова Ford збив жінку. Поліція шукає свідків.