Смертельна аварія у Люботині: позашляховик виїхав на зустрічну смугу (фото)

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом ДТП, в якій загинув водій легковика та постраждали його пасажир і водії двох фур. Volkswagen з крайньої лівої смуги винесло на смугу зустрічного руху, де він зіткнувся з вантажівкою. Друга вантажівка їхала ззаду.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Поліцейські встановили, що автомобіль Volkswagen Amarok під керуванням 42-річного водія рухався в крайній лівій смузі руху з боку Києва у напрямку Харкова і виїхав на зустрічну смугу, якою в цей час йшла вантажівка Renault.

Автомобілі зіткнулися. Від удару позашляховик відкинуло на вантажівку DAF, яка рухалася позаду також у бік Харкова. DAF від зіткнення з’їхав з дороги в кювет та перекинувся.

Внаслідок ДТП водій автомобіля Volkswagen загинув на місці. 60-річного пасажира позашляховика та водіїв обох вантажівок — чоловіків 51 та 50 років — з травмами різного ступеня тяжкості було доставлено до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення строком від 3 до 8 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Наразі з’ясовуються всі обставини трагедії.

Як повідомляв Харків Times, повідомлення про ДТП за участю двох вантажівок та позашляховика на трасі «Київ–Харків–Довжанський» надійшло до поліції 25 січня о 16:34. Спочатку говорили, що трагедія сталася поблизу селища Коротич.