Харків’янку підозрюють у контрабанді зброї в РФ

Фото: gp.gov.ua

СБУ запобігла нелегальному переправленню до РФ комплектуючих до стрілецької зброї. Мешканка Харківської області намагалася переслати їх поштою.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі СБУ.

В ході слідчо-оперативних дій у Харківській області викрито схему незаконного переправлення до РФ комплектуючих до вогнепальної зброї.

Серед вилученого у зловмисників – ударно-спускові механізми до гвинтівок та карабінів.

За даними слідства, до організації протиправної діяльності причетна мешканка області. Вона намагалася переправити своїм спільникам в РФ запчастини до стрілецької зброї.

Військові товари жінка пересилала через міжнародні сервіси одного з поштових операторів. При цьому в описі посилки, природно, вказала зовсім інші товари. Свою особу відправниця також спробувала приховати, вписавши анкетні дані сторонньої людини.

Співробітники СБУ викрили зловмисницю в момент спроби провести нелегальне поштове відправлення. Під час огляду «посилки» правоохоронці виявили 15 ударно-спускових механізмів до гвинтівок та карабінів, а також комплектуючі до інших видів зброї.

Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру у скоєнні злочину за ст. 201 КК (контрабанда). Вирішується питання про обрання судом запобіжного заходу.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших причетних до нього осіб.

Як повідомляв Харків Times, СБУ блокувала контрабанду до РФ комплектуючих до військових літаків з Харкова через міжнародний аеропорт «Бориспіль».

У Харківській області в декількох метрах від державного кордону з РФ співробітники СБУ затримали контрабандистів, які намагалися переправити на територію країни-агресора комплектуючі до штурмової авіації.