У Харкові назвали причину демонтажу павільйонів на ринку Барабашово

Фото: Типичное ХТЗ/Telegram

Демонтажні роботи, що почалися напередодні, 24 січня в торговому центрі “Барабашово” в Харкові, не пов’язані з будівництвом нової швидкісної магістралі через територію ринку.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного з посиланням на прес-секретаря торговельного центру Сергія Зайцева.

За його словами, кіоски прибрали, аби полегшити рух транспорту територією ринку.

“Дорога вузька, тому підприємці та гості паркувалися вздовж вулиці Амурської, це викликало пробки та проблеми з рухом. Ми прибрали деякі торгові об’єкти, збільшуємо кількість паркувальних місць, щоб розвантажити рух”, – пояснив Зайцев.

За його словами, усі підприємці, які користувалися демонтованими кіосками, отримали нові місця.

Увечері 24 січня демонтували півтора десятки кіосків уздовж вулиці Амурської.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міськрада на сесії 16 жовтня прийняла рішення щодо будівництва нової магістралі. На проектування виділено 1,3 млн. грн, вартість будівництва мер Харкова Генадій Кернес оцінив у 250-270 млн грн.

Депутати Харківської міськради 18 грудня надали дозвіл КП «Міський торговий ринок» на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Амурській біля станції метро “Академіка Барабашова”.

Пов’язаний з групою Ярославського консорціум виграв тендер на будівництво дороги через “Барабашово”.

20 липня у районі супермаркету «Рост» (станція метро «Київська») кілька десятків людей провели акцію проти будівництва нової дороги завдовжки 2,2 км, яка з’єднає вулицю Шевченка та проспект Ювілейний.

З понеділка 15 листопада 2021 року та до кінця 2022 року у зв’язку з будівництвом нової дороги у Харкові заборонили рух транспорту.